Zindelijkheid

Aangrenzend aan onze klas bevinden zich toiletjes op kleutermaat. We hebben ook enkele potjes ter beschikking voor kindjes die zich hier beter bij voelen. Je kind kan dus steeds naar toilet doorheen de dag. De juffen moedigen alle kleuters aan om op vaste tijdstippen naar toilet te gaan.

Wat is zindelijkheid?

Een kind is zindelijk als het voelt dat het pipi of kaka moet doen en het kan ophouden tot op het potje of op het toilet.

De school verwacht van de ouders dat de zindelijkheidstraining reeds is opgestart bij aanvang van de schoolcarrière. De kinderen hebben immers de leeftijd bereikt waarop ze zindelijk zouden moeten zijn, rekening houdend met uitzonderingen uiteraard. Graag de school vooraf op de hoogte brengen wanneer je kindje nog niet zindelijk is. Er worden dan afspraken gemaakt tussen school en ouders, bijvoorbeeld over het dragen van een luierbroekje, over het wel of niet halve dagen naar school komen. Dit wordt individueel bekeken.

Zelfs als je kindje al een tijdje zindelijk is, kunnen ongelukjes nog gebeuren. De kleuterklas is immers nieuw en spannend. Je kind zal tijdens het spelen misschien even vergeten dat het moet plassen. Wees niet te ongerust wanneer je kindje na de instap even een terugval heeft qua zindelijkheid. Van zodra je kapoen zich thuis voelt in ons klasje zal de zindelijkheid vast ook weer beter gaan.

 Je voorziet best een zakje (met de naam van je kindje erop) waarin voldoende reservekledij zit dat op school mag blijven. Indien er reservekledij van de school wordt gebruikt gelieve dit dan te wassen en weer terug te bezorgen. 

%d bloggers liken dit: