Methodes

Kleuterschool

Kapoenen: Dag Jules

Dag Jules! is een totaalaanbod voor kleuters van 2,5 tot 3 jaar. Taalverwerving blijft erg belangrijk, maar ook andere leergebieden krijgen extra aandacht. Leren spreken, leren luisteren en taal ontdekken gaan voor kleuters namelijk hand in hand met wat ze dagelijks beleven. Alle ontwikkelingsdomeinen komen geïntegreerd aan bod, waardoor je kleuters hun eigen belevingswereld ook uitbreiden.

Dag Jules! houdt bovendien rekening met diversiteit bij kleuters. De aangeboden differentiatiemogelijkheden bieden een aangepaste aanpak voor elke kleuter. Zo voelen alle kleuters zich goed in de klas en leren ze op hun eigen niveau en tempo. 


Ravotters: Loeloe en Pompon

Verwonderen en ontdekken in een speelse en rijke leeromgeving waarbij kleuters op een eigentijdse manier worden uitgedaagd? Dat is Dag Loeloe!, een totaalaanbod speciaal voor de 2de kleuterklas. Door klaspop Loeloe komen de activiteiten tot leven en voelen kleuters zich veilig om te gaan ontdekken en te onderzoeken. Alle ontwikkelingsdomeinen komen op een doelgerichte manier aan bod. 

Dag Loeloe! bevat een ruim aanbod aan differentiatiemogelijkheden. Zo voelen alle kinderen zich goed in de klas en leren ze op hun eigen niveau en tempo. Klaspop Loeloe is daarbij hun vertrouwenspersoon en vriendinnetje.

Lagere school

Nederlands

  • Veilig leren lezen (1 LS)
  • schrijfmethode: Luna (1LS en 2LS)
  • Taalkanjers (2-6 LS)

Wiskunde

ZoWISo (1-6 LS)

Frans

En Route (5-6 LS)

%d bloggers liken dit: